انتقال سهام شرکت

خرید و فروش شرکت

خرید و فروش شرکت

شاید شما بیشتر درباره ثبت شرکت شنیده باشید اما بهتر است بدانید خرید و فروش شرکت هم امکانپذیر است و هم کاملا قانونی است.البته باید یک سری از موارد را با شما درمیان بگذاریم تا معامله بهتری داشته باشید.

چرا خرید یا فروش شرکت انجام می شود؟

گاهی افرادی هستند که می خواهند در پروژه ای شرکت کنند که نیاز به یک شرکت با شرایط خاص که تو سط مرجع اعلام کننده بیان شده دارند اما فرصت برای ثبت شرکت و در یافت کد اقتصادی ندارند، پس بهترین روش خرید یک شرکت است.شرکت آماده بعد از نقل و انتقالات رسمی به راحتی قابلیت فعالیت و کارکرد را دارد.
گاهی هم اعتبار شرکت از پیش ثبت شده بسیار برای افراد مهم است که اقدام به خرید آن می کنند.
برای صاحبان شرکت هم خرید و فروش دور از مزایا نیست مثلا زمانی که دیگر فعالیتشان ادامه پیدا نمی کند و به جای اینکه یک شرکت ثبت شده را بلاتکلیف نگه دارند و یا درگیر انحلال شرکت و انجام عملیات ختم تصفیه شوند آن را واگذار میکنند و به سودی دست میابند.

در خرید شرکت به چه مواردی باید توجه شود؟

مهم ترین چیز برای خرید شرکت توجه به تسویه حساب مالیاتی است، باید بررسی کنید که شرکتی که در حال خرید آن هستید قبلا با کارکردی که داشته به اداره مالیات و دارائی بدهکار نباشد و باخرید شرکت آن به شما انتقال پیدا کند.برای خرید مطمان با مشاورین ثبت رامند تماس بگیرید تا راهکار های حقوقی را به شما پیشنهاد دهیم.
در فروش شرکت به چه مواردی باید توجه شود؟

ا واگذاری شرکت تمام مسئولیت ها به افراد جدید واگذار می شود البته به شرطی که حتما صورتجلسه تغییرات تنظیمم شود و این موارد به اداره ثبت شرکتها ارسال شود و تصمیمات آگهی شوند .پس در فروش و واگذاری حقوق خود به دیگری حتما مطلع باشید که این نقل و انتقالات به ثبت روزنامه رسمی رسیده باشد.البته برای انتقال صرفا سهام شخص واگذار کننده باید مالیات مربوطه را قبل ارسال صورتجلسات به اداره ثبت شرکتها پرداخت کند و “برگه نقل و انتقال سهام” بگیرد

هزینه خرید و فروش شرکت به مواردی بستگی دارد که در ادامه نام خواهیم برد. بررسی نوع شرکت(بامسئولیت محدود، سهامی خاص و …)،مدت زمانی که شرکت تاسیس شده است،اقامتگاه شرکت،نوع و پایه رتبه(گرید) شرکت، میزان کارکرد شرکت، داشتن کد اقتصادی شرکت
همین خصوصیات است که نظر شما را برای خرید یک شرکت آماده جلب می کند، که البته این موارد هم قابل تغییر هستند و با توجه به خواسته شما می توان آنها را در قالب صورتجلسه تغییر داد و همه اینها در میزان مبلغ معامله این نوع شرکتها مؤثر است.

 

خرید و فروش شرکت های دارای رتبه بندی
برای اینکه در مناقصات و مزایده ها شرکت نمایید باید شرکتتان دارای رتبه بندی باشد.شرکت ها از نظر رتبه بندی به دسته های مختلفی شامل موارد زیر تقسیم می شوند.
شرکت رتبه بندی انبوه سازان
شرکت رتبه بندی پیمانکاری
شرکت رتبه بندی مشاوران:
شرکت ها ی مشاور به رتبه ۲،۱ و۳ گروه بندی می شوند.بالاترین رتبه ۱ و پایین ترین رتبه ۳ می باشد.
شرکت های مشاوران شامل گروه های راه و ترابری،شهرسازی و معماری،مهندسی آب،پست و مخابرات،انرژی،مطالعات کشاورزی،نفت و گاز،صنعت،معدن،تخصص های مشترک می باشند.

شرکت رتبه بندی انفورماتیک:
رتبه بندی شرکت های انفورماتیک شامل تولید و پشتیبانی موارد سخت افزاری mainframe،تولید و ارائه بخش های رایانه ای غیر mainfraime ،تولید و ارائه دستگاه های جانبی،تولید و ارائه قطعات جانبی و ملزومات،تولید و پشتیبانی نرم افزارهای سفارش کاربر،خدمات شبکه های اطلاع رسانی،تولید و ارائه و پشتیبانی پکیج های نرم افزاری مثل نرم افزار های محتوا محور،شبکه داده های مخابراتی و رایانه ای،تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات،آموزش و پژوهش در حوزه انفورماتیک،ارائه و پشتیبانی نرم افزارهای پایه،سیستم ها و ابزارها،مشاوره و طرح ریزی و نظارت بر اجرای پروژه های انفورماتیکی،سیستم های اتوماسیون صنعتی و سازمانی،خدمات پشتیبانی در حوزه های انفورماتیک،ارائه سیستم های ویژه می باشد.

شرکت رتبه بندی EPC:
شرکت های EPC شامل رشته های رشته طرح و ساخت آب،رشته طرح و ساخت ساختمان،رشته طرح وساخت راه و ترابری،رشته epc آثار تاریخی و فرهنگی،رشته طرح و ساخت کشاورزی می باشد.
بعضی از صاحبان شرکت ها به دلایل مختلفی ممکن است شرکت خود را که دارای رتبه بندی می باشد واگذار نمایند.برخی از افراد دیگر هم که قصد ایجاد شرکت دارند می توانند برای اینکه در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایند شرکت های دارای رتبه بندی را خریداری نمایند.آن ها بعد از توافق در مورد هزینه ها و سایر مسائل می توانند شرکت خود را خرید یا فروش نمایند.

خرید و فروش شرکت

توقیف سهام شرکت

نحوه انتقال سهام شرکت سهامی خاص

نحوه انتقال سهام در شرکت سهامی خاص تابع قانون تجارت می باشد، که انجام این مورد را دقیق تعیین کرده است.طبق ماده 24 لایحه اصلاحی قانون تجارت “سهم” قسمتی از سرمایه شرکت سهامی است که مشخص میزان مشارکت،تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی است.”ورقه سهم “سند قابل معامله ای که نماینده تعداد سهامی است که صاحب آن در شرکت سهامی دارد.
سهام ممکن با نام یا بی نام،سهام موسس یا انتفاعی و یا سهام ممتاز باشد.

سهم باید به راحتی قابل نقل و انتقال یا واگذاری باشد. این نقل و انتقال در سهامی عام و خاص یک تفاوت هایی با هم دارند.در سهامی عام به جز سهام وثیقه مدیران که در لایحه 114 لایحه اصلاحیه آمده که قابل نقل و انتقال نیست و تا مدیران صورتحساب آن دوره مالی را تصویب نکنند نمیتوانند این نوع سهام را آزاد کنند باقی موارد با سهولت بیشتری انجام میشود.اما در سهامی خاص محدود بیشتری اعمال شده و انتقال سهام با موافقت مدیران یا اساسنامه یا مجامع عمومی است.

این انتقال سهم برای سهامی عام، نیاز به تنظیم سند رسمی ندارد اما در سهامی خاص و سهام بانام حتما باید با تشریفات سند رسمی و پرداخت میزان 4 درصد از مبلغ کل سهام به اداره مالیات باشد.در غیر اینصورت از نظر تعهدات شرکت و اشخاص ثالثی که بیرون از شرکت هستند مورد قبول نیست.

 

اما در انتقال سهم قهری که در موارد ارث و فوت سهامدار سابق پیش می آید مجامع عمومی، هیات مدیره ویا اساسنامه نمی تواند مانع این انتقال شود اما می توان میزان این انتقال قهری سهام را در اساسنامه با شروطی انجام داد.
بنابراین اگر کسی سهمش را انتقال دهد اما نسبت به تنظیم سند رسمی آن اقدام نکند می توان علیه او الزام به تنظیم سند سهام شرکت طبق مقررات نمود. این دادخواست به دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده(سهامدار) انجام میشود.
پس مسلم است وقتی قانون نحوه انتقال چیزی را به صراحت مشخص کرده باشد اما در عمل اینگونه نباشد، پس اعتبار ندارد و می توان دعوای ابطال نقل و انتقال سهام مطرح کرد. و یا یک مورد دیگر در خواست ابطال نقل و انتقال هم وقتیست که همه سهامداران شرکت سهامی خاص موافق آن نبوده و تایید نکرده باشند.

در اینگونه دعاوی دادگاه علاوه بر اینکه نقل و انتقال سهام بدون موافقت شرکت انجام داده است را باطل می کند بلکه او را به عودت مبلغی که از انتقال گیرنده گرفته ملتزم می کند.

اما در سهامی خاص و عام در صورت داشتن سهام بی نام فقط با قبض و اقباض انجام میشود و در واقع هر کسی که برگه سهم بی نام در دست او باشد مالک سهام بی نام شناخته می شود و نقل و انتقال سهام بی نام نیاز به تنظیم سند رسمی و پرداخت مالیات به مبلغ 4% به میزان سهام خود را ندارد.
مراحل و مدارک مورد نیاز:
•مدارک هویتی اعضا سابق و سهامدار جدید
•تشکیل جلسه هیات مدیره
•تنظیم صورتجلسه که به امضای اعضای هیات مدیره و امضای خریداران و فروشندگان سهام رسیده باشد.
•برگ مفاصا حساب نقل و انتقال سهام از سازمان امور مالیاتی کشور(قسمت مالیات بر شرکت ها)
•فهرست صاحبان سهام قبل و بعد از نقل و انتقال سهام

ادامه مطلب

تغییرات شرکت

کلیه شرکتها پس از ثبت شرکتها میتوانند هرگونه تغییر شرکت شامل تغییرات در نام شرکت،تغییر موضوع فعالیت،تغییر آدرس،افزایش یا کاهش سرمایه،تبدیل سهام به بانام و یا بی نام،افزایش یا کاهش تعداد مدیران شرکت و یا هرگونه تصمیمی در خصوص تعیین اعضاء هیئت مدیره اصلی و علی البدل، تعیین بازرسین اصلی و علی البدل ،تصویب بیلان مالی،تعیین پاداش مدیران و…اتخاذ نمایند
کلیه تغییرات شرکت ها طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده و یا در جلسات هیئت مدیره انجام می پذیرد.
نکته:چنانچه مجمع عمومی عادی در ۴ ماه اول پس از پایان سال مالی تشکیل گردد 《عادی سالیانه》ودر ماههای دیگر《عادی به طور فوق العاده》نامیده خواهد شد.

الف-اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:
۱-افزایش یا کاهش سرمایه
۲-تغییر در مفاد اساسنامه که می تواند شامل ؛تغییر نام شرکت ،تغییر موضوع فعالیت،تغییر آدرس،افزایش یا کاهش سرمایه،تبدیل سهام به بانام یا بی نام،افزایش یا کاهش تعداد مدیران شرکت،تغییر در حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع و سایر مواردی که طبق قانون تجارت می توام در اساسنامه تغییر ایجاد نمود.

۳-انحلال شرکت
برای ایجاد هر گونه تغییرات در موارد فوق و به عبارت بهتر تصمیم گیری درموارد فوق باید سهامداران دور هم جمع شوند که در اینجا این دورهمی را مجمع عمومی میگوییم و در خصوص اینگونه تصمیم گیری ها نام این مجمع عمومی”مجمع فوق العاده است”
۴-تعیین شعبه برای شرکت
۵-نقل و انتقال سهام
مجمع عمومی فوق العاده در شرکتهای سهامی خاص:
در مجمع عمومی فوق العاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رای دارند باید حاضر باشند،اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشد مجمع برای بار دوم دعوت و با حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رای دارند رسمیت یافته و اتخاذ تصمیم خواهد نمود بشرط آنکه در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.

 

ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی خاص با حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه و با حداقل سه نفر عضو هیئت مدیره تشکیل می شود. سمت ها به انتخاب شماست . این نوع شرکت باید با نامی متمایز از دیگر شرکت ها ثبت شود در صورتیکه برای این مورد مشکل دارید، در انتخاب نام شرکت حتما از مشاوره و پیشنهادات ثبت رامند استفاده کنید

ثبت شرکت

 ثبت شرکت :شرکتهای داخل کشور عزیزمان باید طبق قانون تجارت ثبت شوند، با توجه به نیاز و فعالیت شما نوع شرکت از قبیل سهامی عام و یا سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی و یا مختلط سهامی ، مختلط غیر سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف می باشد. البته در جامع کنونی بیشتر شرکت سهامی خاص ، مسئولیت محدود و یا تعاونی کاربرد دارد و متداول شده است.